1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 ψήφοι, βαθμολογία: 5.00 από 5)
Loading...

Η BMW πάνω που αρχίσαμε να συνηθίζουμε την ιδέα της ασύρματης φόρτισης στα κινητά μας (βλέπε iPhone 8 & Samsung S8), πρωτοτυπεί και σχεδιάζει ένα τεράστιο ασύρματο φορτιστή για τα υβριδική και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της!

Η BMW βάζει τέρμα στα καλώδια φόρτισης; Apple άργησες!

Ο ασύρματος φορτιστής είναι μια τεράστια εκδοχή του φορτιστή Qi τεχνολογίας που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά για τα κινητά μας. Στο πρώτο αυτοκίνητο που θα δοκιμαστεί είναι η BMW 530e iPerformance plug-in hybrid, πριν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της μάρκας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, για να φορτιστεί το αυτοκίνητο, πρέπει να το τοποθετήσετε με προσοχή πάνω από τον ασύρματο φορτιστή. Ο φορτιστής είναι τοποθετημένος στο δάπεδο και δεν έρχεται σε επαφή με το αυτοκίνητο.

Ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι η μπαταρία της υβριδικής BMW 530, μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόνο 3.5 ώρες. Η φόρτιση του αυτοκινήτου γίνετε έτσι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το να συνδέετε το καλώδιο του επιτείχιου φορτιστή.

Μάθε περισσότερα εδώ για την Πετρελαιοκίνηση

Οι κάτοχοι Android κινητών που υποστηρίζουν και χρησιμοποιούν την ασύρματη φόρτιση τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν να μας πουν για το ότι οι ασύρματοι φορτιστές δεν είναι ότι πιο εύχρηστο υπάρχει. Είναι μια τεχνολογία που είναι στα πρώτα στάδια εξέλιξης της και γι’αυτό πρέπει να τοποθετήσετε με προσοχή το κινητό σας στο κέντρο του φορτιστή για να λειτουργήσει σωστά. Να σημειώσουμε εδώ ότι το IKEA εδώ και 2-3 χρόνια έχει ξεκινήσει την πώληση επίπλων με ενσωματωμένους ασύρματους φορτιστές.

Αν ο ασύρματος φορτιστής δεν είναι τόσο εύχρηστος για τα κινητά, άραγε πως θα λειτουργεί στο αυτοκίνητο; Κάτι μου λέει ότι εμείς στην Ελλάδα θα αργήσουμε να το διαπιστώσουμε εκ πείρας!

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, οι επιλογές των υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ελλάδα ολοένα και πληθαίνουν. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ξεκινάνε να διαθέτουν τις αντίστοιχες εκδόσεις των αυτοκινήτων τους και στην αγορά τους.
Φυσικά στην Ελλάδα ως “πρωτοπόροι” στα υβριδικά αυτοκίνητα είναι η TOYOTA & LEXUS, ενώ στα ηλεκτροκίνητα η BMW.