1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 ψήφοι, βαθμολογία: 4.67 από 5)
Loading...

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η ομάδα του Car Advisor Greece βρέθηκε στις ιστορικές ειδικές διαδρομές του Ακρόπολις με δύο Jeep Renegade. Λίγο καιρό πριν τον αγαπημένο μας εθνικό αγώνα, σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τη νέα έκδοση του Jeep Renegade 1.6 Diesel MJTD DDCT αλλά και την ‘πλούσια’ έκδοση LIMITED με τον ίδιο κινητήρα και μηχανικό κιβώτιο.

Jeep

Renegade

Jeep Renegade

Αξιολογήσεις: 4.4/5, ψήφισαν 89 αναγνώστες
Τιμή: €19.900 – €37.500

Έτοιμοι για εκδρομή και αναχώρηση με την καλύτερη παρέα!

Σάββατο πρωί στην Αθήνα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και επιτέλους να καλοκαιριάζει, στη διάθεσή μας τα δύο Renegade μας προϊδεάζουν για ένα δυνατό τριήμερο γεμάτο περιπέτεια. Η απόφαση βγήκε στο λεπτό και η παρέα αποφασίζει να αναχωρήσει για τον Παρνασσό ώστε να τηρήσει τα έθιμα.

Τα δύο Jeep Renegade βγαίνουν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και το ταξίδι ξεκινά με ενθουσιασμό. Πόσο οικονομικά είναι τα νέα Jeep; Αυτόματο ή χειροκίνητο ; Longitude DDCT ή Limited; Μπορεί ένα Jeep με μπροστά κίνηση να μας προσφέρει ευχαρίστηση ή χρειάζεται κίνηση και στους 4 τροχούς;

Jeep στο δρόμο σε νέα εποχή!

Η νέα εποχή της συνεργασίας μεταξύ Fiat και Chrysler έδωσε τη δυνατότητα στην Jeep να παρουσιάσει το Renegade σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης που πλέον είναι πιο προσιτά στο ευρύτερο κοινό. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι πωλήσεις που έχει καταγράψει το Renegade στα σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται στην αγορά και επανάφεραν το brand της Jeep στο προσκήνιο δυναμικά.

Ανοίγεις την πόρτα του οδηγού και σoυ φτιάχνει τη διάθεση με την ‘πρώτη ματιά’. Τα υλικά κατασκευής δεν θυμίζουν σε τίποτα τα Jeep της προηγούμενης εποχής! Προσαρμοσμένα στις απατήσεις των καιρών και στην αλλαγή που έχει φέρει η FIAT από τότε που απέκτησε το Chrysler Group. H ποιότητα συναρμολόγησης των υλικών είναι πλέον κορυφαία και είναι χαρακτηριστικό πως μπαίνοντας και στις δύο εκδόσεις νιώθει ικανοποιημένος τόσο από το σπορ εσωτερικό τους όσο και από την πολυτέλεια που αποπνέουν!

Limited or Longitude DDCT (Part I);

Tαξιδεύοντας με τα δύο αυτοκίνητα θελήσαμε να καταλάβουμε πoια από τις δύο εκδόσεις μας εντυπωσιάζει περισσότερο. Είναι η Limited με τον τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό ή το πιο “φτωχό” Longitude με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο DDCT;

Το Limited Renegade έρχεται με LaneSense Lane Departure warning, ένα σημαντικό σύστημα ασφάλειας όπου προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που παρεκκλίνει της λωρίδας κυκλοφορίας που βρίσκεται το αυτοκίνητο χωρίς να ανάψει το φλας. Όταν συμβεί αυτό, τότε το αυτοκίνητο επανέρχεται από μόνο του στην σωστή πορεία και συνοδευόμενο από προειδοποιητικό ήχο. Σε περίπτωση μάλιστα που οδηγός αφήσει τα χέρια του από το τιμόνι, τότε ένας έντονος ηχητικός τόνος ηχεί και το Renegade σε προειδοποίει μέσω μηνύματος στην οθόνη των οργάνων να πιάσεις άμεσα τα χέρια σου στο τιμόνι! Aν στην τεχνολογία του Lansense Lane Departure warning προσθέσουμε τους αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω και το Forward Collision warning plus όπου ακινητοποιεί αυτόματα το αυτοκίνητο όταν πλησιάζει κάποιο εμπόδιο ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, καταλαβαίνουμε ότι το επίπεδο ασφάλειας είναι υψηλότατο.

Το Jeep Renegade Limited έχει στον βασικό του εξοπλισμό σύστημα multimedia που ενσωματώνει GPS με δυνατότητα απεικόνισης της διαδρομής στην έγχρωμη οθόνη οργάνων ΤFT.

To Jeep Renegade Longitude DDCT από την άλλη είναι πιο απλό χωρίς πολλά τεχνολογικά καλούδια όπως η έκδοση Limited. Δεν έχει διζωνικό κλιματισμό αλλά απλό Αir Condition, δεν διαθέτει έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT αλλά απλή, έχοντας όμως διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Eπιπλέον, ο εξοπλισμός ασφαλείας-ευκολίας της έκδοσης Limited δεν είναι διαθέσιμος στην συγκεκριμένη έκδοση παρά μόνο οι αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Μπορεί η συγκεκριμένη έκδοση να είναι πιο φτωχή αλλά προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να απολαύσεις τις εξορμήσεις σου. Οθόνη αφής, bluetooth, θύρα usb και cruise control ανήκουν στον standard εξοπλισμό της έκδοσης Longitude.

Οι εντυπώσεις μας από το εσωτερικό του Jeep Renegade Limited

Limited or Longitude TCT (Part II)

Σημαντικές οι λεπτομέρειες του εξοπλισμού όσον αφορά την άνεση των επιβατών αλλά τι γίνεται στο δρόμο;

Fact I


Τα δύο Renegade εξοπλίζονται με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 λίτρων με 120 ίππους και 320 Nm.

Fact II


Η έκδοση Limited εξοπλίζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ενώ η έκδοση Longitude με το αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Το ταξίδι στην εθνική οδό είναι απολαυστικό και με τα δύο. Ταξιδεύοντας με το cruise control ενεργοποιημένο το Jeep Renegade δεν σε κουράζει και καταναλώνει λίγο πάνω από τα 6 lt/100km. Η ροπή του κινητήρα είναι αρκετή ώστε να επιταχύνει το πλαίσιο του Renegade σε ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Βγαίνοντας στον επαρχιακό δρόμο αρχίζουν να φαίνονται οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων. Το Limited με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ‘βγάζει’ την δύναμή του από χαμηλά  (1500 στροφές) προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε προσπέραση. Η κατανάλωση κινείται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα καταγράφοντας περίπου 5,2 lt/100 km.

Κάπου εδώ το Longitude Renegade με το αυτόματο κιβώτιο DDCT δείχνει έντονα τον χαρακτήρα του. Οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται χωρίς να τις καταλαβαίνουν οι επιβάτες του. Οι προσπεράσεις θα γίνουν ‘παιχνίδι’ χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάποια κίνηση για να μην ΄κρεμάσει΄ από ροπή. Η δύναμη μεταφέρεται στο δρόμο με αρμονικά και σε κλειστά κομμάτια εκεί που θα χρειαζόσουν αλλαγή ταχύτητας με το μηχανικό κιβώτιο το DDCT θα κάνει την αλλαγή της ταχύτητας χωρίς να μεταφέρει κάποιο ξέσπασμα στην καμπίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κιβώτιο εκμεταλλεύεται ιδανικά την ροπή του κινητήρα ώστε νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια πιο ισχυρή έκδοση του Renegade. Ιδανικά, κλείνοντας η κατανάλωση περιορίζεται στα 5 lt/100km δείχνοντας ότι το κιβώτιο DDCT συνεισφέρει με τον τρόπο λειτουργίας του και στην μείωση της κατανάλωσης!

Jeep 4Χ2 σε εκτός δρόμου δράση!

Η αίσθηση που σου δίνουν τα Jeep Renegade ενώ κινούνται στον χωματόδρομο είναι εξαιρετική. Η ανάρτηση δουλεύει υποδειγματικά χωρίς να μεταφέρει τους κραδασμούς στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με το αυξημένο ύψος από το έδαφος το Renegade θα περάσει με ευκολία και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή τα νεροφαγώματα και τα εμπόδια.

H αυξημένη απόσταση από το έδαφος θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίξεις με πιο δύσκολα εμπόδια χωρίς να σου λείψει η τετρακίνητη έκδοση του Renegade, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις και δοκιμάσεις την τύχη του σε βαθιές λάσπες και σε αρκετό χιόνι. Εκεί η έλλειψη τετρακίνησης θα σε δυσκολέψει αρκετά, αλλά με την τοποθέτηση ελαστικών μεικτών συνθηκών θα καταφέρει να ανταπεξέλθει και σε αυτές τις συνθήκες.

Αν αναρωτιέστε την γνώμη της ομάδας του Car Advisor: Renegade Longitude. To αυτόματο κιβώτιο είναι αυτό που ταλαιπωρείται λιγότερο όταν θες να περάσεις από τα δύσκολα εμπόδια σε αντίθεση με το χειροκίνητο κιβώτιο που ταλαιπωρεί τον συμπλέκτη του.

Το συμπέρασμα της παρέας του Car Advisor!

Μετά και από την βόλτα μας στην ειδική της Γραβιάς απολαύσαμε το καθιερωμένο πικ-νικ της πρωτομαγιάς. Το τριήμερο πέρασε γρήγορα και διασκεδαστικά με τα δύο Jeep Renegade.

Η ομάδα του Car Advisor έμεινε ικανοποιημένη και από τις δύο εκδόσεις. Η τιμή αγοράς και των δύο αυτοκινήτων ανέρχεται στα 27.200 €. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει στον υποψήφιο αγοραστή την επιλογή. Σου αρέσει ο πιο πλούσιος εξοπλισμός και δεν έχεις πρόβλημα με το μηχανικό κιβώτιο; Τότε η σωστή επιλογή είναι η έκδοση Limited. Αν είσαι πιο εκδρομικός χαρακτήρας που σου αρέσει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και δεν χρειάζεσαι τον πιο πλούσιο εξοπλισμό; Τότε η επιλογή είναι το Longitude.

Για εμάς η ιδανική έκδοση είναι η δεύτερη, έχει το κατάλληλο κιβώτιο ταχυτήτων για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ο εξοπλισμός του είναι πλήρης ακόμη και προσφέρει ότι χρειάζονται οι επιβάτες του Renegade για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν τόσο εντός πόλης όσο και στις εκδρομές τους.Αν τώρα θέλεις να συνδυάσεις και τα δύο, υπάρχει διαθέσιμη η έκδοση Limited με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DDCT. Αρκεί βέβαια να είσαι έτοιμος να δαπανήσεις τα 31.900 € που απαιτούνται για την απόκτησή του!

Όπως και να ‘χει το Jeep Renegade Diesel 4X2 είναι εδώ για να ικανοποιήσει την κάθε σου επιθυμία. Αρκεί να μην φτάσεις στα όρια… του Renegade 4X4.