1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 ψήφοι, βαθμολογία: 4.40 από 5)
Loading...

Το Citroen C3 Aircross έρχεται το φθινόπωρο του 2017.

Η Citroen διαφοροποίησε το σχεδιασμό του C3 Picasso, μετατρέποντάς το από MPV σε SUV. Αποτέλεσμα αυτής της διαφοροποίησης: το νέο Citroen C3 Aircross! Το πολλά υποσχόμενο εσωτερικό του αναμένεται να κάνει τη διαφορά, κυρίως χάρη στον modular σχεδιασμό του.

Η ιδέα για το σχεδιασμό του C3 Aircross βασίζεται στο concept C-Airspace, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης. Το Aircross είναι εμφανώς πιο εύθυμο και ζωηρό σε σχέση με το προκάτοχό του (C3 Picasso). Ο άνθρωπος πίσω από το σχεδιασμό του εσωτερικού του είναι ο διευθυντής σχεδίασης Alexandre Malval. “Η ανανέωση στο εσωτερικό αποτελεί μέρος της αναγέννησης και επαναπροσδιορισμού του μοντέλου”, δήλωσε ο ίδιος. “Θέλουμε να κάνουμε τους λάτρεις του C3 Picasso να αγαπήσουν το C3 Aircross, παράλληλα προσεγγίζοντας και πιο νεανικό κοινό” συνεχίζει, “μιας και το C3 Aircross βγάζει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και αντικατοπτρίζει όλες τις ανάγκες που έχουν οι πελάτες από ένα μικρό SUV” (προφανώς συγκρίνοντας με το μεγαλύτερο C5 Aircross).

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Νέου Citroen C3

Η ιστορία είναι απλή: πρόκειται για το ίδιο σουλούπι με το κλασικό C3, στο οποίο έχει προστεθεί ένα πιο “καθαρό” και πιο premium κομμάτι. Το σύστημα Infotainment προβάλλεται στην οθόνη αφής 7 ιντσών και απλοποιεί την καθημερινότητα του οδηγού. Περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των λειτουργιών του smartphone, ενώ συνοδεύεται από λειτουργία ασύρματης φόρτισης μέσω τηλεφώνου.

Το εσωτερικό της έκδοσης C3 Aircross Flair είναι πλούσιο, με τις υφασμάτινες επενδύσεις και μπράτσα, το πλωτό ταμπλό και τα κομψό airvents. Αυτό είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί σε τέτοια τιμή στην κατηγορία των B-SUV. Ο επικεφαλής του project, Christophe Bouchet, εξηγεί πως η ευρεία διάδοση των ανταλλακτικών με άλλα μοντέλα εξοικονομεί χρήματα, τα οποία επενδύονται σε τομείς όπως το πλούσιο εσωτερικό. Χαρακτηριστικά δηλώνει πως “Το Aircross μοιράζεται τα ίδια όργανα με το C3 Hatchback, για παράδειγμα”.

Ο Malval προσθέτει πως “το ότι ο πελάτης μπορεί να παίξει με τα χρώματα και τις αναλογίες, καθιστά το C3 Aircross πιο συμπαγές και πιο SUV”. Μάλιστα, η επιλογή χρώματος αφορά και τα σημεία γύρω από τους προβολείς και τα κεντρικά καλύμματα των τροχών, καθώς και τους καθρέπτες και τις ράγες οροφής.

Citroen C3 Aircross vs Nissan Juke

Αν και μόνο 15mm μακρύτερο και 75mm ψηλότερο από το Nissan Juke, το Aircross χωράει πολλές περισσότερες αποσκευές. 410 λίτρα αποθηκευτικού χώρου με τα πίσω καθίσματα όρθια και 1289 λίτρα με τα καθίσματα κάτω μαζί. Με άλλα λόγια, 106 λίτρα & 100 λίτρα περισσότερο από ό, τι στο Juke, αντίστοιχα. Το highlight του μοντέρνου εσωτερικού του Aircross είναι Ωστόσο, η βασική καινοτομία στο μοντέρνο εσωτερικό του Aircross είναι άλλο: τα κινούμενα πίσω καθίσματα, που μπορούν να μετακινηθούν 15 εκατοστά μπροστά ή πίσω!

Το C3 Picasso ήταν ένα MPV, το C3 Aircross είναι SUV που έχει δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το MPV, εξηγεί ο σκηνοθέτης σχεδίασης Alexandre Malval. “Η windscreen γωνία είναι χαρακτηριστικό ενός MPV, αλλά θέλαμε ένα καπό που να δίνει μια αίσθηση αντοχής. Είναι ένα μοναδικό σχήμα. Έχει επίσης αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, τα οποία είναι ένα χαρακτηριστικό MPV.”.
Τα στοιχεία που φανερώνουν πως πρόκειται για ένα SUV είναι το “μικρό καπό, η υψηλή θέση καθισμάτων και οι προεξοχές, που υποδηλώνουν την ευκινησία. Τα καθίσματα μοιάζουν με καναπέ λόγω του τετράγωνου σχήματος, παρέχοντας ταυτόχρονα περισσότερη πλευρική στήριξη”.

Κινητήρες

Κινητήρας που κερδίζει, δεν αλλάζει. Το Citroen C3 Aircross είναι εξοπλισμένο με τρικύλινδρους κινητήρες Puretech, 3 βενζίνης και 3 πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης αποδίδουν από 108 έως 128 ίππους, ενώ οι αντίστοιχοι πετρελαίου από 89 έως 118 ίππους. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο για οδήγηση μέσα στην πόλη. Όμως, η ύπαρξη του Grip Control System της Citroen σας δίνει την άνεση να κινηθείτε σε όλους τους τύπους οδοστρώματος (π.χ. άμμο, λάσπη, χιόνι). Επίσης, μπορείτε να κινηθείτε με τη μέγιστη ασφάλεια σε κατηφόρες με μεγάλη κλίση, χάρη στη λειτουργία Hill Descent. Στον πλούσιο εξοπλισμό περιλαμβάνονται περιστρεφόμενη κάμερα, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα παρακολούθησης των σημείων νεκρής γωνίας.

“Winter is coming” σύμφωνα με το Game of Thrones, αλλά προέχει το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του Citroen C3 Aircross. Stay tuned!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Your email address will not be published. Required fields are marked *